Dagboek november 2011

De activiteiten van de afgelopen dag(en)

Geplaatst 19 november

Weer een bericht vanuit Woerden. Vanmorgen ben ik weer htuis gekomen. Het was een hele goede reis. Zoals jullie in het gastenboek kunnen lezen zijn
Arno en Inske ook weer veilig thuis. Ik zal proberen het reis verslag en de foto's vandaag op de site te zetten. En hoop later de foto's van Arno en Inske er op te plaatsen. Voor nu alvast bedankt voor alle meeleven, telefoontjes, smsjes. Dat doet ons erg goed. En ook een bedankje aan Annet die steeds de berichten in het gastenboek plaatst; en de buurtjes die thuis een oogje in het zeil houden.  

 

Geplaatst 13 november

Een laatste berichtje vanuit Woerden, de truck staat klaar voor vertrek. Nog even de laatste dingen er in en dan rond 18.15 hoop ik te vertrekken. Arno en Inske gaan ook vanavond vertrekken en we hopen elkaar aan de grens te ontmoeten. 
Enne we hebben er zin in.........
Hartelijke groet, Arno, Inske en Lenie. 

Geplaatst 12 november

Weer even een berichtje.
Er is al veel gebeurd. De beide vrachten zijn geladen. Vrijdag heeft Lenie de truck en trailer opgehaald en meteen geladen in Woudenberg. En vandaag is de vrachtwagen van Arno geladen. Die is op 3 plaatsen geladen, Arno zelf was daar niet bij aanwezig maar hij had 3 kanjers van chauffeur en bijrijders geregeld. Ook van stichting linqueda waren vrijwilligers aanwezig om alles te laden. Vanmorgen om 9.00 uur zijn ze begonnen en vanmiddag om 17.00 uur waren we klaar. Dan is de planning als volgt: Lenie gaat zondagavond rijden en Arno en Inske gaan maandagmorgen vroeg rijden en dan treffen we elkaar ergens in Duitsland waar we dan gezamelijk verder gaan.
O ja, bijna vergeten, moeders is gisteren nog langs geweest en heeft wat lekkers meegegeven voor onderweg..... Altijd lekker cake en stroopwafels.

Geplaatst 6 november

Afgelopen vrijdag en zaterdag is weer de voedselactie geweest en we hebben een mooie bijdrage hieraan kunnen leveren door 600 dozen op te halen.Ook de laatste voorbereiding is in volle gang. Sneeuwkettingen liggen komende woensdag klaar om te lenen voor de rit. Het leverde wel een verbaasde reactie op door de telefoon, wie denkt er nou aan sneeuwkettingen als het buiten 18 graden is en volop zon.
Ook hebben we via kontakten een transportbedrijf bereid gevonden om terugvracht te regelen voor Arno. Deze week ga ik bellen met de planner om de planning door te nemen. Dat is natuurlijk super!!!!

We zijn erg dankbaar voor alles; en dat het zo goed verloopt.

Geplaatst 23 oktober


Afelopen week heb ik contact met Dorcas gehad over de 2e vracht voor Cluj. Dorcas had eerder al een vrachtwagen met chauffeur aangeboden gekregen om een rit Roemenië te doen. Nu was het plan om deze samen met ons mee te laten rijden maar dat gaat niet lukken. Dus deze vrachtwagen gaat een week later vertrekken. Nu gaan Arno en Inske voor Stichting Linquenda naar Arad en ik voor Dorcas naar Cluj.

Naar Arad gaan 15 ziekenhuisbedden,voedsel van de voedselactie in Oudewater bij de Golff, schooltafels en stoelen,sport en speeltoestellen voor in school en verder allerhande spullen die in de opslag staan. Deze spullen worden zaterdag 12 november geladen.

Wat naar Cluj gaat zijn voedselpaketten van de nationale voedselactie (nva) van Dorcas. Deze vracht hoop ik vrijdag te kunnen laden. En dan mag ik de geladen trailer zolang bij Kees op het erf parkeren tot we vertrekken. Daar ben ik wel blij mee, met zo'n veilige parkeerplek.  

Geplaatst 9 oktober

We hopen in november naar Roemenië te gaan. De plannen waren er al een tijdje maar nu is het definitief. Arno had gehoord dat ik hulptransporten doe en wilde ook wel een keer mee. Alleen was de periode waarin we meestal gaan (in het voorjaar) voor hem gezien zijn werkzaamheden niet ideaal. Dus was zijn voorstel november. En dan weet ik dat Linguenda uit Oudewater altijd met voedsel naar Roemenië gaat. Ook had ik met Dorcas gebeld en zij hadden voor november 2 vrachten voedsel met bestemming Cluj-Napoca staan. Ook heb ik met Linquenda gebeld en ze hadden nog geen vervoer. Maar alleen met voedsel hebben ze nooit een vrachtwagen vol. Dat was dus nog afwachten of er meer goederen bij kwamen en ze een vrachtwagen konden vullen. Maar omdat Dorcas al 2 vrachten had staan zouden we sowieso kunnen rijden. Later nog is gevraagt bij Linquenda of ze de vrachtwagen vol kregen? En dat lijkt helemaal te lukken! geweldig toch?! Oftewel eigenlijk kunnen we met 3 auto's. Daar zijn we nog mee bezig. Later hierover meer.

Dorcas heeft in november altijd de landelijke voedsel actie bij de supermarkten in heel Nederland. En nu gaan we dus ook met alleen voedsel naar Cluj.