Dagboek

De activiteiten van de afgelopen dag(en)

Geplaatst 3 juni

Goedemiddag, dit keer weer een bericht vanuit Woerden. We zijn vanmiddag weer veilig teruggekomen van een bijzonder goede reis. We kunnen terug kijken met een dankbaar en goed gevoel. Het heeft de nodige indrukken achtergelaten en ons weer doen beseffen dat wij hier in Nederland een luxe leventje lijden. 

We hadden onderweg al gehoord van Carla dat er een aantal berichten in het gastenboek bijgekomen waren maar hadden geen gelegenheid om op het internet te gaan. En wij (lees; vooral Lenie) waren reuze benieuwd naar deze berichten. Dus bij thuiskomst meteen de site bekeken en dat is toch wel erg leuk om die reacties te lezen. Ook hartelijk dank daarvoor.

Dan is het nu nog de vrachtwagen leeghalen en deze morgen weer terug te brengen naar v.Dijk en dan zit dit hulptransport er weer op. Vandaag heb ik niet echt de gelegenheid om de foto's te plaatsen maar dat hoop ik binnenkort te doen en ook een reisverslag houden jullie tegoed.

Bij deze alvast onwijs bedankt voor jullie belangstelling,meeleven,sponsering in welke vorm dan ook.

Hartelijke groet, Lenie en Marcel.


P.S. er is ook een filmpje geplaatst op de videopagina.

Geplaatst 31 mei

Goedemorgen, we waren vanmorgen vroeg uit de veren omdat we om 7.00 uur naar de douane moesten maar dat hoeft nu niet, er is een medewerkster van het kantoor hier naar de grens/douane met de papieren en wij wachten nu op verdere actie. Er word nu een ontbijt klaargemaakt dus we worden goed verzorgd. Wanneer ze beginnen met lossen is nog niet bekend,even afwachten maar.

Wel even de tijd om foto's te maken en die staan nu in het album.

Groet, Lenie en Marcel.

Geplaatst 30 mei 

Hier weer een berichtje van ons, en....vanuit Szurte. Om 19.30 aangekomen.
De reis is goed gegaan, geen problemen gehad onderweg. Gisteravond waren we 18.30 uur aan de grens Polen-Oekraine. Daar was het erg druk er stond een rij van ongeveer 30 wachtende vrachtwagens, nu mag je met humanitair transport de rij voorbij rijden. Dat hebben we ook gedaan maar.....ook daar voorbij moesten ook WIJ wachten en wachten en wachten....
Uiteidelijk stonden we na anderhalf uur aan de eerste slagboom en kon het controleren van de papieren en vracht beginnen. Door alle drukte aan de grens en de nodige controles reden we uiteindelijk vannacht om 3.30 uur de grens over. Dat was een beetje een tegenvaller maar dat kun je niet voorkomen. En, om 4.00 moe maar voldaan naar bed gaan is ook lekker. hahaha ...tot een uur of half twaalf (eheh was me dat slapen). En Marcel maar wachten met een ontbijtje vanaf 9.30 uur.

Om 13.00 uur hadden we genoeg rust op de schijf en konden we weer gaan rijden. En we moeten toegeven dat rijden in de bergen blijft mooi. Soms is de weg wat minder en hobbelig maar dat mag de pret niet drukken.

Bij aankomst in Szurte zijn we gastvrij ontvangen door een medewerker van Dorcas. Hij heeft onze papieren meegenomen en nu moeten we morgenochtend om 7.00 uur naar de douane aan de grens met hongarije hier 10 km vandaan. En dan weer terug om hier bij Dorkas te lossen. 

Hartelijke groet, Lenie en Marcel  

Geplaatst 27 mei

Beste allemaal,

Het is nu bijna 14.00 uur en Marcel komt straks hier naar toe en dan gaan we richting Andijk. Dus nog even snel een laatst groet vanuit Woerden. Als we onderweg zijn deze reis kunnen we niet elke dag het dagboek bijhouden (we hebben geen mobiel internet) maar we houden sms kontakt met Fam. v.d. Wel en zij zetten dan een bericht in het gastenboek.
Zodra we even ergens op internet kunnen dan zullen we zelf een berichtje plaatsen.

Van ons een hartelijke groet,
Lenie en Marcel.


Oja, .........en we hebben er zin in.

Geplaatst 26 mei

Vanmorgen hebben Marcel en ik de volvo opgehaald bij v. Dijk in Culemborg. En hadden we de rest van de dag lekker de tijd om onze auto's schoon te maken, spullen erin te doen en de laatste zaken te regelen. Verder wil ik iedereen bedanken voor de telefoontjes,sms berichten en de krabbels in het gastenboek, erg leuk om te lezen;en te weten dat er aan ons gedacht wordt en meegeleeft.

Geplaatst 25 mei

Gisteren hebben we de trailer van Marcel in Andijk gebracht en vandaag heb ik de trailer voor mijzelf naar Andijk gebracht. In Andijk waren ze al begonnen met het laden van Marcel zijn trailer. En zo te zien komt hij lekker vol,de matrassen liggen al dak hoog. Ze waren ook blij met de extra grote laadruimte. Meer foto's staan op de fotopagina.

Geplaatst 24 mei

De afgelopen hebben week hebben we bericht gekregen dat de terugvracht waarschijnlijk niet door gaat, deze staat te ver buiten onze route en of het lukt om de vracht optijd op het laadadres te krijgen is nu nog niet bekend. Maar wie weet,in een week kan er nog veel veranderen.

Verder is de planning met Dorcas besproken. En ik had al gemaild dat de trailer van Marcel een low-deck trailer is en het eerste wat Carmenta opmerkte was, "daar gaat ook méér in"!

We gaan vanavond de trailer van Marcel naar Andijk brengen, deze word dan dinsdag geladen en dinsdag ga ik mijn trailer daar ook brengen en die word dan daarna geladen. Woensdag kunnen we de Volvo bij v. Dijk verhuur in Culemborg ophalen. Donderdag willen we dan de trailers ophalen in Andijk en hopen dan te vertrekken richting Oekraïne. Hoe laat dat ongeveer zal worden is nog niet precies bekend.

Verder nog een leuk bericht, de mokken zijn zo goed als uitverkocht!!!! 

Geplaatst 16 mei

Het is even stil geweest in het dagboek maar de activiteiten hebben niet stil gelegen hoor.....integendeel. De eerste giften op de projectrekening komen binnen en de mokken verkoop gaat ook super goed. Vorige week even langs geweest bij Fam. Verhoeff en Marcel wat informatie gegeven voor de sponsering en natuurlijk een aantal mokken achtergelaten voor de verkoop.

Geplaatst 3 mei

Weer even een nieuw bericht, de afgelopen tijd was er niet veel nieuws te melden maar nu wel.........
De koffiemokken zijn binnen!!!
Te koop voor € 7,00 per stuk en 3 voor € 20,00

Geplaatst 19 april

Deze week is er niet veel nieuws te vertellen. De mokken zijn nog niet binnnen, deze worden wel zeer binnenkort verwacht. Verder wil ik jullie bedanken voor alle reacties; echt super.... Ook de krabbels in het gastenboek zijn erg leuk.

Geplaatst 10 april

Deze week heb ik kontakt gehad met een ondernemer en Marcel heeft terugvracht uit Slowakije; of ik daar ook terug laad is nog niet zeker. Het is misschien niet mogelijk omdat de regels omtrent de transport vergunning dit niet toelaten. Maar deze vracht van Marcel is al een leuke tegemoetkoming in de kosten.
Verder zijn de sponserbrieven gemaaakt.

Geplaatst op 4 april

Afgelopen week is er bericht binnengekomen van de drukkerij dat de mokken besteld zijn. Er was wat vertraging omdat de mokken tijdelijk niet leverbaar waren. Toch wilde ik graag het gekozen model van de mokken hebben dus heeft de drukker ze alsnog via een andere weg kunnen bestellen. Dat is wel even top!